Nová Lhota podzim 2018

Vážení přátele

Jedna z akcí, které se naše sdružení účastilo a přispělo k vysázení nových stromů došlo v naší oblíbené destinaci, a to v Nové Lhotě na hodonínsku. Do obce se velice rádi vracíme, jednak díky obrovské podpoře našeho sdružení od místního starosty a také proto, že se vždy rádi podíváme, jak se daří našim starším výsadbám.

Letošní sázení však bylo trochu netradiční, a to hlavně kvůli lokalitě, kde k výsadbě došlo. Jednalo se o výsadbu na návsi obce. Zde přibylo asi 25 stromů nejrůznějších druhů. Většina byla ovocná a proto předpokládáme, že by se o nové stromky mohli starat i přímo místní, jeliož jim v budoucnu přinesou užitek. Avšak byly vysázeny i lípy okolo potoka, kde se mnohem více hodí velkokorunné stromy. Nové stromky si již tradičně přišli zasadit i místní občané, kterým, snad, v budoucnu budou dělat radost.

Následně byly ještě vysázeny ovocné stromy v zahradě místní školy. Zde se stromky stanou kulisou výchovy mladé generace k lásce k přírodě a třeba i místním produktům a lokálnímu zasobováni.

Nakonec nezbývá, než novým stromkům popřát více letní vláhy, aby dobře rostly a byly silné.

Podporují násPodporují násPodporují násPodporují nás