Jarní sázení v Božicích a výsadba zdejší aleje života

Letošní jaro bylo v obci Božice na Jižní Moravě dost živo. Dokonce se o jednom víkendu 2 a 3. května vysázely dvě aleje. Ta sobotní, ovocná nově lemuje cestu mezi Božicemi a jejich místní částí Kolonií u Dvora. Dožitá jabloňová alej byla defakto nahrazena novou výsadbou třešní, jabloní a švestek. Akce se zůčastnilo mnoho místních obyvatel, kteří si zasadili „svůj“ stromek. Při výsadbě vládla velice přátelská a pohodová atmosféra, a tak bylo brzy hotovo.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Božice- II

načítám mapu - prosím čekejte...

Božice- II 48.837718, 16.304913 Druhé sázení v obci Božice se uskutečnilo kolem místní komunikace vedoucí z centra obce do místní části Kolonie u Dvora. Na mez nad komunikací přibyly jabloně, třešně a švestky. Celá alej spojuje okraj lesíka a začátek zástaby kolonie. [caption id=\"attachment_981\" align=\"alignnone\" width=\"300\"] Nové stromky v Božicích[/caption]   [caption id=\"attachment_980\" align=\"alignnone\" width=\"300\"] výsadba[/caption]

Následující den poté byla u místní říčky Jevišovky vysázena Alej Života, kdy si rodiče mohli vysázet svůj strom pro svého potomka. V Božicích vyzkoušeli podobu aleje, kdy za holčičky se sázely Lípy a za chlapce Duby. Celá akce probíhala za nádherného počasí. Místní obyvatelé se akce zůčastnili v hojném počtu, i se svými ratolestni, které se také podíleli na výsadbě jejich stromku.

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Alej Života v Božicích

načítám mapu - prosím čekejte...

Alej Života v Božicích 48.843113, 16.277404 Alej Života byla založena u řeky Jevišovky. Samotná výsadba proběhla na patě protipovodňové hráze a také v blízkosti zdejší kapličky.

Doufejme, že se bude stromkům dařit a porostou do krásy, stejně jako děti, které si je s pomocí rodičů zasázeli.

 

Podporují násPodporují násPodporují násPodporují nás